ABOUT ME

-

Today
-
Yesterday
-
Total
-
  • [한식영어메뉴판] 비빔밥과 덮밥을 영어로
    한식영어메뉴판 2025. 2. 10. 15:15

    출처 : 한국관광공사

    ※ 한식정보출처 : 한식재단 ‘2012 한식메뉴 외국어 표기 길라잡이’ (www.koreanfood.net)

     

     

     

    비빔밥은 영어로 어떻게 말할까요?

    비빔밥을 어떻게 영어로 설명하면 좋을까요?

     

    아래를 참고하세요!

     

     

    비빔밥 Bibimbap

    쌀밥에 고기볶음, 갖은 나물 등 반찬과 고명을 올리고 고추장에 비벼 먹는 음식이다. 다양한 제철 재료와 참기름을 첨가하면 더욱 맛있다.
    Steamed rice topped with sauteed beef and variety of colorful vegetables. Mixed at the table with spicy gochujang(red pepper paste) sauce and sesame oil.

     

     

    산채비빔밥 Mountain vegetable Bibimbap
    산에서 나는 각종 나물을 밥 위에 올리고 고추장에 비벼 먹는 음식이다. 각각 특유의 맛과 향을 지닌 산나물이 어우러져 입맛을 돋운다.
    A version of bibimbap topped with wild mountain greens, herbs, sprouts, and roots. Mixed at the table with spicy gochujang(red pepper paste). A fragrant dish filled with the flavor of wild mountain vegetables.

     

     

    돌솥비빔밥 Hot Stone Pot Bibimbap
    뜨거운 돌솥에 밥을 담고 갖은 나물과 고기볶음을 얹은 뒤 고추장에 비벼먹는 음식이다. 돌솥의 열기로 밥을 다 먹을 때까지 온도가 따뜻하게 유지된다.
    Bibimbap served in a sizzling hot stone pot. The crisped rice at the bottom, mixed with the toppings and gochujang sauce, remains piping hot until the end of the meal.

     

     

    영양돌솥밥 Nutritious Stone Pot Rice
    돌솥에 멥쌀과 잡곡을 섞어 담고 밤, 대추, 은행, 콩 등을 넣어 즉석에서 지은 밥이다. 다 먹고 나면 바닥에 눌어붙은 밥에 물을 부어 눌은밥을 만들어 먹는다.
    Rice, multi grains, chestnuts, ginkgo nuts and pine nuts cooked and served in individual stone pots. After the contents are emptied, hot water is poured on to the crusty layer of rice to make nurunbap(browned rice tea).

     

     

     

     

    그러면 덮밥은 영어로 어떻게 말할까요?

    또 덮밥을 영어로 어떻게 설명할까요?

     

    불고기덮밥 Bulgogi with Rice
    간장 양념장에 재운 불고기를 익힌 후 밥 위에 얹어 먹는 음식이다. 불고기에 채소를 넉넉히 넣고 국물이 자작하게 익혀서 밥을 비벼 먹기에 좋다.
    Sautéed bulgogi served over steamed rice. The succulent juice released from the meat and vegetables makes it easy to mix the bulgogi with rice.

     

     

    오징어덮밥 Spicy Stir-Sautéed Squid with Rice
    손질한 오징어를 먹기 좋게 썰어 양파, 당근 등의 채소와 함께 매콤하게 양념하여 볶은 뒤 밥 위에 얹어 먹는 음식이다.
    Squid marinated in a spicy sauce with onions and carrots, stir-sautéed and served over steamed rice.

     

     

    댓글

Designed by Tistory.